maanantai 26. elokuuta 2013

Kesäkurpitsanauhat avokadopestossa

Tänään vuorossa:
Kesäkurpitsanauhat avokadopestossa


Tämä ruoka on ollut monen asian summa. Halusin kokeilla kesäkurpitsanauhoja pastan sijasta sekä yhdistää avokadopastan ja peston. Lopputulos oli ihan ok! Muutaman asian tekisin seuraavalla kerralla toisin ja ne olenkin kirjannut jo allaolevaan ohjeeseen. Ruoka on tosiaan ihan kylmä, mutta halutessaan kesäkurpitsat ja tomaatit voi pyöräyttää paistinpannun kauttaan. Tähän ruokaan minulla meni reilu 40 minuuttia aikaa ja suurin osa siitä kesäkurpitsan pilkkomiseen. Ruoka riittää kahdelle ihmiselle.

Tähän ruokaan tarvitset:

1 iso kesäkurpitsa
1 iso tai 2 pientä avokadoa
1 lime
1 puska basilikaa
reilu 0,5 dl auringonkukansiemeniä
3 valkosipulinkynttä
3 tomaattia
1/2 tuore punainen chili
0,5 dl parmesaaniraastetta
hieman valkoviinietikkaa
oliivioljyä
mausteeksi kuivattu tilli, pippuri ja merisuola
halutessasi päälle fetaa

Aloitellaanpas kesäkurpitsalla! Leikkaa kanta pois ja siitä toisestakin päästä pieni pala pois haluat. Sitten suikaloi kesäkurpitsa ohuiksi nauhoiksi. Itse toteutin tämän kuorimaveitsellä samalla tavoin kuin puukolla vuolisi puuta. Kun kurpitsa alkaa olla liian pieni niin lopun voi suikaloida veitsellä. Tämä homma oli minulla hieman sotkuista ja vaikeaa, mutta tämän osion voisi myös toteuttaa nopeammin jollakin hienolla kodinkoneella. Itsellänikin olisi ollut kaapissa mummun vanha monitoimikone, mutta halusin saada suikaleista pidempiä, joka ei olisi onnistunut laitteella. Kun koko kesäkurpitsa on suikaloitu niin sekoita siihen mieleisesi määrä oliiviöljyä ja merisuolaa. Kuutio tomaatit ja heitä ne lävikköön, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Lisää sitten vasta tomaatit ja silputtu chili messiin ja sekoita. Laita se sitten sivuun odottamaan omaa vuoroaan.

Tässä kuvassa ei niin hehkeän raikkaan väristä kuin se oli oikeasti.

Sitten kastikkeen kimppuun. Halkaise ensin avokado pituussunnaassa, väännä auki, poista kivi, viipaloi hedelmäliha kuoressaan, koverra se ulos lusikalla tehosekoittimeen. Kuori valkosipulit ja laita ne myös sekoittimeen. Purista lime ja laita siitä irronut mehu ja hedelmäliha mukaan. Katko melkein koko basilika mukaan. Lisää vielä auringonkukansiemenet, reilusti pippuria, hujaus tilliä ja mukavasti suolaa. Eikä tässä vielä kaikki sillä lisää kostukkeeksi pikku lirut valkoviinietikkaa ja isompi loraus oliiviöljyä. No niin, nyt sen koneen voi laittaa päälle! Jauha niin kauan kuin kaikki on tasaista.

Tällaista sinäkin saat ihan helposti aikaiseksi!

Tässä vaiheessa voit halutessasi pyöräyttää vielä kesäkurpitsa ja tomaatti seoksen pannun kautta. Sitten ei muuta kuin lisäät kastikkeen (joka muuten sopisi ihan tavallisenkin pastan kanssa!) kesäkurpitsojen ja tomaattien joukoon. Sekoita parmesaaniraaste vielä joukkoon niin se on valmista! Annostele lautasille ja laita päälle hieman basilikaa ja fetaa. Tarjoile ruoka hyvän swengin kanssa, jonka saat aikaiseksi tällä mainiolla musiikkiesityksellä: Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana - Rakkaudella vihaajille


Mukavaa viikonalkua kaikille!

Edit:
Kokeilin kesäkurpitsa-tomaatti-seosta lämmitettynä ja heti tuli herkullisempaa! Suosittelen siis lämmittämään ne. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti