tiistai 24. syyskuuta 2013

Chili con quinoa

Tänään vuorossa:
Chili con quinoa

Nyt on taas tulossa perushelppoa arkiruokaa. Tämä on helppo ruoka valmistaa ja luulisin sen olevan terveellistäkin. Ensimmäistä kertaa tein muuten quinoasta tämäntyyppistä ruokaa onnistuneesti. Olen ihan tyytyväinen. Aikaa meni vajaa tunti ja kastiketta riittää ainakin neljälle.


Tähän tarvitset:
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk omavalintaisia papuja
2,5 dl härkäpapurouhetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 dl kasvislientä (4 dl vettä+kasvisliemikuutio)
0,5-1 kpl tuore chili
yrttimaustetta (esim. basilika, oregano, timjami, korianteri)
pippuria
suolaa
öljytilkka

+ 1 dl quinoaa/per ruokailija

Kannattaa aloittaa quinoan keittämisestä, koska se on vähän aikaa vievää. Tein sen itse tällä ohjeella ja sain tosiaan onnistunutta ja irtonaista quinoaa.

Itse chili-homma tehdään näin: kuullota pienessä öljymäärässä isolla pannulla silputtu sipuli ja puristettu valkosipulinkynsi. Kun ne ovat läpikuultavia niin lisää tomaattimurska sekä kasvisliemi. Kun kiehuu niin lisää härkäpapurouhe. Sekoita ja anna kiehua noin 15 min.

Härkäpapurouhe sopii hyvin soijarouheen korvikkeeksi. Itse olen hieman skeptinen soijan suhteen, joten härkäpapurouhe on hyvä kotimainen ja terveellinen vaihtoehto. Korvatessaan sillä soijarouhetta sitä kannattaa kuitenkin pistää vain puolet ohjeessa mainitusta soijarouheen määrästä. Härkäpapurouhe nimittäin turpoaa ja imee nestettä itseensä huomattavasti enemmän kuin soija. Netistä härkäpapurouhetta saa esim. täältä.

 

Kuvaa pussin sisältä ja ulkoa.
Tämän jälkeen lisää pavut ja mausteet joukkoon. Jos haluat tulisempaa niin laita koko chili ja puolikas jos vähemmän. Minun mielestä se on nyt valmiinoloista kunhan vähän sitä hämmentelet siinä ja ihmettelet, että tässäkö se nyt oli. Quinoan kanssa menee tosin säätäessä vähän enemmän aikaa, mut aika helppoa kumminkin. Eiks vaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti