sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Pinaatti-fetapiiras

Tänään vuorossa:

Pinaatti-fetapiiras




Tänään oli sunnuntai. Vähän sellainen hiljaksiin eteenpäin soljuva päivä. Vähän niinkuin allaolevassa videossa kuultavan musiikkikappaleen kaunis ja viipyilevä melodia. Mahtavaa olis muuten joskus ottaa omista vanhoista kuvistaan samalla tapaa uusia kuvia kuin videossa!

 

Päätin, että sunnuntai tarvitsee oman piiraan. Monestakin syystä tarvitsi. En kuitenkaan jaa niitä tässä vaan jaan sen miten piirakan tein. Ohje on jostakin vanhasta lehdestä eksynyt leikekirjani sivuille. Yksi pyöreä piiras tästä sitten tuli ja minulla vierähti sen kanssa tunteroinen.

Tähän tarvitset:
125 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoa
1 dl täysjyvävehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl sipulijauhetta
125 g maitorahkaa

pätkä purjoa
2 valkosipulinkynttä
1 ps pakastepinaattia
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
200 g fetajuustoa (eli ei kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa)
ripaus suolaa ja reilu kaato mustapippuria

Kas näin!
Ekaks sun täytyy sekoittaa jauhot, leivinjauhe ja sipulijauhe ihan sekaisin. Sit otat sen sun palan voita tai margariinia. Käsilläs sitten muussat voin jauhojen joukkoon omaa luovuutta käyttäen, mutta kuitenkin niin että saat siitä murumaisen seoksen. Siihen sit sörssäät sekaan maitorahkan. Jos siitä tuli liian löysää niin lisää vähän jauhoa että se ei ole niin kostea. Kieritä taikinapallo elmukelmuun ja laita jääkaappiin omaa vuoroaan odottelemaan.

Sitten täyte: Pilko purjo ja purista valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla ja pistä sivuun. Sulata pinaatti ja valuta se siivilän läpi. Sekoita kermaviili, kananmunat, pinaatti ja suola sekä pippuri. 

Ota taikina jääkaapista ja painele se voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Levitä ensiksi purjo-valkosipulit siihen ja sen päälle äsken sekoittamasi täyte. Pilko feta mahdollisimman moneksi, mutta silti herkullisen isoksi palaksi ja tiputtele piirakan päälle.

Koska meillä ei ole mikään kiire minnekään niin tässä vaiheessa vasta pistät uunin lämpiämään 225 asteeseen. Sen lämpiämisen ajan voit vaikka tuijottaa ikkunasta ulos. Kun uuni on lämmennyt niin laita piirakka alimmalle tasolle ja paista sitä noin 25 minuuttia tai ihan niin kauan ku se sinun mielestä on valmiin näköinen!

Sitten vaan katat pöydän nätisti, laitat kynttilät palamaan ja kutsut rakkaasi maistamaan sunnuntain piirasta. Eipä siinä muuta sitten tarvittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti