sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Seitanpasta

Tänään vuorossa:
Seitanpasta


No niin, viikonloppu tuli ja meni. Meillä syötiin lauantaina juhlaillallinen viinin, PMMP:n uuden monitasoisen ja vaikuttavan Matkalaulu-albumin ja kaiken kanssa. Tästä tuli noin kahden-kolmen hengen isot annokset. Nopeahan se oli tehdä. Seitan vaatii vaan kypsyttelyn yön yli jääkaapissa.

Seitania olen tehnyt useasti erityyppisillä ohjeilla ja eri muodoissa. Nyt viimeinkin kokeilin tätä kehuttua Chocochilin seitanin ohjetta jerk-marinadilla. Itse tykkään heittää seitantaikinan joukkoon jo mausteita, joten nyt laitoin sinne lisäksi sipulijauhetta sekä nestesavua. Muuten tein homman aikalailla samallalailla kuin ohjeessa ja hyvinpä onnistui!

Tähän ruokaan tarvitset:
2 (2 hengen) pakettia tuorepastaa
1 rucolaruukku
reilu 0,25 dl auringonkukansiemeniä
1 prk punaista pestoa (jos teet vegaanista niin esim. tässä ohje vegaaniseen versioon)
1 kokonainen satsi Chocochilin ohjeella tehtyä ja yön yli jerk-marinoitua seitania

Halutessasi lisäksi parmesaanilastuja

Mahdollisesti rakas ihminen, jonka kanssa tulet illallistamiin.

Tämä ruoka tehdään yhdessä. Ensiksi ottakaa jääkaapista marinoituneet seitanit. Laittakaa paistinpannu kuumaksi levylle ja samaan aikaan reiluun kattilaan vettä ja sinne suolaa pastalle. Kun pannu on kuuma niin heilauttakaa kaikki seitanit pannulle ja paistelkaa niitä siinä kunnes ovat ruskistuneita. Kun hetki on hyvä lisätkää auringonkukansiemenet pannulle ja paistakaa niitä hetki siinä vielä seitanin kanssa. Laittakaa pannu miedolle, jotta se ei enää paahda pannun sisältöä. Sitten siirrytte rucolan parturoinnin kimppuun. Leikatkaa rucolalle uusi tyyli siten, että saatte kaikki lehtevät lehdet erikseen ja niin ettei liian pitkiä varsia jää joukkoon.

Tässä vaiheessa pasta vesi ehkä kiehuu. Laittakaa pastat kattilaan ja keittäkää ohjeen mukaan.

Siirtäkää valmis pasta kauniiseen tarjoilukulhoon. Lirutelkaa pikku tipat oliiviöljyä pastan joukkoon. Sitten sekoittaa siihen seitan-siemen-seos, rucolat sekä koko pesto purnukka. Jos haluatte niin päälle noita juustolastuja ihan rennosti! Me laitettiin ne erilliseen astiaan, jotta kaikki saa itse annostella niitä. Sitten nauttimaan rauhallisesta tunnelmasta, ruuasta ja toisistanne. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti