maanantai 2. syyskuuta 2013

Tapasjuhlat + Scandinavian Music Group

Tänään vuorossa:
Tapaksia


Vietimme siis meidän luona prepartyja Scandinavian Music Groupin konsertin kunniaksi. Naposteltavaksi olin valmistanut erilaisia tapaksia ja muita systeemejä, mutta niistä hieman myöhemmin. Tässä hieman kuvia valmisteluista:

Ovikyltti.
Levykokoelmaa
Asiaan kuuluvaa vaatetusta.
No niin ja sitten pöydän antimiin. Nämä kaikki hommat olin tehnyt eri paikoista löytämilläni resepteillä.


Tarjolla oli siis:

- Vihreä tapenade(vegaani)
- Quinoaläjät(vegaani)
- Vegemakkaratapas(lakto-ovo)  
- Aurinkokuivattutomaatti ciabatta (valmis, esipaistettu)
- Cashew-pähkinöitä (punnitse & säästä)
- Tuore basilika ja Romaine-salaatti

Lisäksi pöytä täydentyi vieraiden tuomilla juustoilla, viinirypäleillä, mustikkamuffinseilla sekä muilla herkuilla.

Joten kaikenlaista herkkua oli tarjolla. Ciabatta loppui jossakin vaiheessa niin lisäsin pöytään omaa ruisleipääni, joka sopii muuten mahtavasti hummuksen kanssa. Olen linkittänyt käyttämäni reseptit ruuan nimiin.

Hummuksen tein muuten ohjeen mukaan, mutta laitoin tavallista paprikajauhetta ja muutaman tipan nestemäistä savuaromia. Itse tykkään savun mausta ja hummuksessa se toimii erittäin hyvin. 

Tapenaden tein myös ohjeen mukaan, mutta käytin normaalien vihreiden oliivien sijaan paprikatäytteisiä oliiveja, käytin kuivattua minttua ja muussasin levitteen morttelissa. Paprika-oliivien käyttö ei ollut tarkoitus, koska laitoin vahingossa täyttämättömät oliivit marinoitavaksi. Joskus käy näin, mutta lopputulos oli myös oiken onnistunut. Muussasin ensin pippurit, valkosipulit ja sitruunamehun. Sitten lisäsin oliivit ja lopuksi öljyn ja mintun. Oliiveista vain irtosi todella paljon nestettä, joten niiden muussaamisen jälkeen ja ennen mintun ja öljyn lisäämistä valutin koko aineen siivilän läpi. Puristelin sitten turhan nesteen pois ja jatkoin valmistusta.

Marinoidut valkosipulit ja oliivit tein muuten ohjeen mukaan, mutta lisäsin joukkoon puolikkaan tuoreen chilin. Se sopi mainiosti joukkoon. Sen sain tosin huomata, että valkosipuleita kannattaa leikellä mahdollisimman vähän. Leikellyt kohdat tummuivat rumasti.

Quinoa-pizza-palloista tulikin quinoaläjiä minun käsissäni. Tein mielestäni ne ohjeen mukaan, mutta quinoaan taisi keittämisestä jäädä liikaa vettä ja taikina oli ihan löysä. Korjasin tätä lisäämällä siihen soijajauhoja ja vehnäjauhoja. Sain sen sitten hieman kiinteämmäki, mutta en kuitenkaan niin kiinteäksi, että niistä palloja olisi tullut. Niistä tuli sitten läjiä, jotka kuitenkin maultaan olivat aivan ok!

Vegemakkaratapakset tein muuten kuin ohjeessa, mutta lisäsin nippuun mozzarellapalloja, kuten kuvasta näkyy. Ohje olisi muuten vegaaninen.

Ruuat tuntuivat maistuvan vieraille ja viini virtasi. Myöhemmin illalla sitten Scandinavian Music Group lauloi meidät Ruotsiin ja takaisin.

Settilistaa.
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti