perjantai 20. syyskuuta 2013

Tofu-munakoisoleipäset ja Yrtin ihmeperunoita

Tänään vuorossa:

Tofu-munakoisoleipäset

ja

Yrtin ihmeperunat

 

Jos maanantaina teimme harmaaseen arkeen sopivaa ruokaa niin nyt onkin kyseessä säihkyvän viikonlopun herkkuruokaa. Tosiaan piti tulla sellasia hampurilaistyyppisiä hommia, mutta tulikin tällaisia avoimia leipäsiä. Eipä se mitään haittaa, mahassahan kaikki kuitenkin menee sekaisin! Ohjeella tuli neljä avointa leipästä ja perunoita riittää jokaiseen reunalle mukava määrä. Leipäset ovat oma sovellukseni, mutta Yrtin ihmeperunat ovat legendaarisesta keittokirjasta, Yrtti Yrjänän reseptit: Lasten kasviskeittokirja (Bass, J. ja Harter, D. 2000, Pieni karhu). Kuulkas, tuo kirja on ollut kovassa käytössä ja olen valmistanut lähes kaikki kirjan ruuat vähintään kertaalleen. Lapsena minulla oli myös lemmikkinä minihiiri, joka sai nimensä Yrjänän mukaan! Ateria on ihan vegaaninen, jos ei laita sinihomejuustoa päälle. Nyt siis diskopallo päälle, ruuanlaiton pariin ja viikonlopun tunnelmiin!


Leipäsiin tarvitset:
1 pkt marinoitua tofua
puolikas pieni munakoiso
jääsalaatti
kurkkusalaattia
kaksi tomaattia
sinihomejuustoa
4 sämpylää tai leipäpalaa, jotka voisit kuvitella täyttäväsi
pestoa (jos teet vegaanisena niin käytä vegaanista pestoa tai sen sijaan hummusta)
tuoretta persiljaa
ketsuppia
öljyä
sitruunamehua

Ihmeperunoihin tarvitset:
4-6 keskikoista perunaa
suolaa
pippuria
tilliä

Hommiin lähdetään perunoista. Aikaisemmin kirjoittelin Lékué-höyrykääreestä. Sitä tarvitaan taas. Laita ensin uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja juuresharjalla hankaa isoimmat kuoren palaset menemään. Siivuta perunat ja heitä ziipaleet kääreeseen. Pohjalle taas hieman vettä ja päälle roiskeet oliiviöljyä. 5 minuuttia mikrossa täydellä teholla ja sinulla on kypsiä, mutta ei jauhoontuneita tai ylikypsiä perunoita. Täydellistä!! Lado sitten vaan ziipaleet uunipellille, ripsi päälle suolaa, pippuria ja tilliä. Öljyä ei välttämättä tarvita enää, jos laitoit sitä hörykääreeseen. Sitten ne vaan uuniin ja annat olla niin kauan kun näyttää hyvältä. Hyvältä ne näyttävät silloin kun reunat hieman ruskistusvat. Jos sinulla ei ole hörykäärettä niin on prosessi vähän pidempi. Ensin keitä perunat ja sitten ziipaloi ne ja sitten tee kuten olisit ottanut ne juuri höyrykääreestä. Uunissa olon aikana tehdään leipäset.

Tee tofusta ja munakoisosta molemmista kahdeksan viipaletta. Ruskista ne pannulla öljyssä sekä sitruunamehussa. Paahda leivät ja halkaise ne kahtia. Levitä molemmille viipaleille pestoa reilusti. Tämän jälkeen kokoa leivät seuraavasti: jääsalaatin lehti, tomaattisiivuja 2 kpl., ketsuppia, kurkkusalaattia, yksi munakoisoviipale, yksi tofuviipale, yksi viipale sinihomejuustoa sekä koristetöyhtöt persiljaa. Helppoa kuin heinänteko! Lado reunalle ihmeperunoita ja sitten eikun pöydän ääreen!

Mukavaa viikonlopun alkua kaikille lukijoille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti