maanantai 16. syyskuuta 2013

Soijapala-kukkakaalikastike


Tänään vuorossa:

Soijapala-kukkakaalikastike

Tänään vuorossa tosiaan tyypillistä arkiruokaani. Tästä on miljoona ja sata erilaista sovellusta, mutta tämä on yksi versiointi vain. Ruoka on vegaaninen, jos et vaan lisää päälle juustoraastetta. Oluthiivahiutaleet on myös hyvä vaihtoehto. Itselleni tästä satsista riitti muutamaksi päiväksi ruokaa.

Tällaisia juttuja löytyi jääkaapista, joten ne tarvitaan ainakin tähän ruokaan.
Kaiken kaikkiaan tarvitaan:
1 pienehkö kukkakaali
Oliiveita
Purjon vihreät lehtevät osat
1 tlk tomaattimurskaa
Pari kourallista soijapaloja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä
Soijakastiketta 
Balsamiviinietikkaa
Grillikastiketta
Mustapippuria
Suolaa

Sitten päästään hommiin. Ensin keitetään soijapalat. Laita ne kattilaan, jossa on oliiviöljyä, soijakastiketta, balsamiviinietikkaa ja vettä. Laita jokaista silleen kiva määrä ja vettä eniten. Kiehauta ja anna sitten porista rauhaksiin noin 15 minuuttia. 

Lékué!
Soijapalojen kiehumisen aikana paloittele kukkakaali suupaloiksi ja suikaloi purjon lehdykät. Minulla on upean kätevä Lékué hörykääre (yhteishyvän esittely ja testi), johon heitin kaalit ja purjot. Kääre kypsentää siis höyryllä mikrossa tai uunissa esim. kasvikset terveellisesti ja pehmentämättä niiden rakennetta. Laitoin kääreen pohjalle hieman vettä, että kääre toimii ja päälle pirskahdukset soijakastiketta. Sitten vaan mikroon noin 4 minuuttia täydellä teholla. Kun mikro piippaa niin ota kääre ulos ja anna lämmön tasaantua vielä hetki ennenkuin avaat kääreen. Ta-daa, valmiita kypsiä kasviksia aivan käden käänteessä. Jos sinulla ei ole hörykäärettä niin sinun täytyy vaikka keittää kattilassa kukkakaalit. Purjoa ei tarvitse erikseen keittää.

Kun soijat on kiehuneet niin kaada ylimääräinen neste pois ja siirrä palat isolle paistinpannulle. Wokkipannu on ihan hyvä! Jos haluat kastikkeen kanssa pastaa, niin laita vesi kiehumaan samointein soijapalojen kattilaan, niin se on aikalailla valmista samoihin aikoihin kuin kastike. Pyörittele soijapaloihin halutessasi hieman grillikastiketta sekä puristettu valkosipulin kynsi ja paista niitä keskilämmöllä jonkin aikaa. Turhaa kosteutta höyrystyy pois ja palat hieman ruskistuu. Lisää auringonkukansiemenet ja pyörittele pannulla.

Sittenpä on vuoro tomaattimurskan. Lisää se pannulle pippurin ja suolan vauhdittamana. Anna kiehua. Pidä kansi päälle, jotta koko keittiö ei olisi tomaattiroiskeissa, mutta jätä pieni reuna, josta höyry pääsee ulos. Anna kiehua muutamia minuutteja. Lisää sitten kukkakaali, purjot ja oliivit. Sekoittele kunnolla ja laita levy miedolle jos pasta on vielä valmistumatta. 

Kun pasta on valmis niin kaada trendikkäästi hieman pastan keitinvettä kastikkeen joukkoon, jos se näyttää liian kuivakalta. Muuten ruoka on aikalailla valmis. Kokoa annokseksi ja nauti arki-illan tunnelmasta!

Paljon juustoa, namm!

Pariisin Kevään uusi tuotanto iskee hienosti, esimerkiksi näin maanantai-iltana:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti